Nuclear Abolition News and Analysis

Reporting the underreported threat of nuclear weapens and efforts by those striving for a nuclear free world.
A project of The Non-Profit International Press Syndicate Group with IDN as flagship agency in partnership with Soka Gakkai International in consultative
status with ECOSOC.

logo_idn_top
logo_sgi_top

About us

TOWARD A NUCLEAR FREE WORLD was first launched in 2009 with a view to raising and strengthening public awareness of the urgent need for non-proliferation and ushering in a world free of nuclear weapons. Read more

IDN Global News

YK: Ydinaseiden vastustajat toivovat kansannousua

Thalif Deen

New York, Yhdysvallat (IPS) – Arabimaiden kansannousut voisivat innoittaa kansalaiset kaikkialla vaatimaan atomipommien hävittämistä, ydinaseita vastustava liike toivoo.”Lähi-idän tapahtumat osoittavat, että yhteiskunnan vakaus alkaa helposti horjua, jos ihmisten tarpeita ja toiveita ei kuulla”, japanilaisen Soka Gakkai International -järjestön (SGI) rauhantoimiston johtaja Hirotsugu Terasaki sanoo. 

 “Eikä ole luonnollisempaa tarvetta kuin päästä eroon ydinaseista. Se on yhteinen kaikille maailman kansoille”, hän jatkaa.

Buddhalaisuuteen nojautuvalla SGI:llä on 12 miljoonaa jäsentä ympäri maailmaa, ja se on pitkään kampanjoinut ydinaseriisunnan puolesta.

Järjestö kyseenalaistaa “kauhun tasapainon” käsitteen, jolla ydinaseiden hyötyjä perustellaan.

Terasakin mielestä tarvitaan kansalaisyhteiskunnan voimistuvaa ääntä patistamaan päättäjät todellisiin tekoihin tuhovoiman vähentämiseksi ja lopulta hävittämiseksi.

Maailman viisi “virallista” ydinasevaltaa ovat Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Kiina ja Venäjä. Myös Intialla, Pakistanilla, Israelilla ja Pohjois-Korealla tiedetään olevan atomiase.

Ydinaseita vastustava liike on ehdottanut vuodelle 2012 kansainvälistä kokousta pohtimaan ydinaseetonta Lähi-itää. (, 14.03.11 | Inter Press Service)

Search

Newsletter

Report & Newsletter

Toward a World Without Nuclear Weapons 2022

Scroll to Top